Barn i bil ska sitta säkert!

 

Bazar är den engelska stavningen för ordet basar men etymologiskt härstammar ordet bazaar från persiskan och betyder på ett ungefär "prisernas plats". En basar är alltså, enligt traditionen, en marknadsplats och en e-bazar är då, om man följer logiken, en elektronisk marknadsplats - en webbshop, helt enkelt. Faktum är att detta brukade vara just en webshop; en plats där man kunde handla typiska "bra att ha-grejer" (a.k.a. "samla damm i skåpen-grejer"). 

 

 

En e-bazar för sinnena

Idag är E-Bazar inte längre någon webshop utan en blogg som tar upp diverse pekuliariteter. Den enda röda tråden på den här bloggen är att den ganska ofta lyfter ett ögonbryn; får folk att dra på smilbanden; får någon att utstöta ett "AHA!" eller på annat sätt reagera. Det är skojigt här - och ibland lite konstigt. Många gånger är det också helt igenkänningsbart och vanligt - men till extra bra pris. Denna blogg är en E-Bazar för sinnena, om man så vill. Det säljs vare sig fisk eller navelpiercings här, men du kan omöjligt besöka denna basar utan att lämna den med något i påsen.

 

Den som har eller har haft barn vet hur små och skyddslösa de är. En gång fanns en dekal som sattes fast bak i bilen som löd: barn är mjuka, bilar är hårda - kör försiktigt i trafiken, eller något sådant. Och det stämmer verkligen. Barn är otroligt skyddslösa. Egentligen är det svårt att tycka att barn ska färdas i bil med tanke på statistiken; det är ju fortfarande säkrare att flyga än att åka bil. Med tanke på det borde man bara flyga med barn, men det är ju lite svårt. Däremot kan de alltid åka barnvagn. Det är säkert i alla fall om man har köpt en från Emmaljunga.

Bilbarnstolar med kvalitet och säkerhet

Bilbarnstolen i bilden är en ISOFIX Maxi-Cosi bilbarnstol och har en perfekt förankring för både bilbarnstol, först för spädbarn som sedan kan bytas ut mot en bilbarnstol när barnet är mer än ett år. Den har en underdel som sätts fast i bilens baksäte. Bilbarnstolen sätts fast med en synlig och hörbar bekräftelse på att anslutningen är säker. Den har ett click and go-system, som gör den krångelfri och du kan ge dig av på ett ögonblick. De tre delarna kan köpas separat. Under delen ska installeras så att barnet åker bakåtvänd från födseln hela vägen upp till cirka fyra år ålder

14 sep 2017