El är nödvändigt

 

Bazar är den engelska stavningen för ordet basar men etymologiskt härstammar ordet bazaar från persiskan och betyder på ett ungefär "prisernas plats". En basar är alltså, enligt traditionen, en marknadsplats och en e-bazar är då, om man följer logiken, en elektronisk marknadsplats - en webbshop, helt enkelt. Faktum är att detta brukade vara just en webshop; en plats där man kunde handla typiska "bra att ha-grejer" (a.k.a. "samla damm i skåpen-grejer"). 

 

 

En e-bazar för sinnena

Idag är E-Bazar inte längre någon webshop utan en blogg som tar upp diverse pekuliariteter. Den enda röda tråden på den här bloggen är att den ganska ofta lyfter ett ögonbryn; får folk att dra på smilbanden; får någon att utstöta ett "AHA!" eller på annat sätt reagera. Det är skojigt här - och ibland lite konstigt. Många gånger är det också helt igenkänningsbart och vanligt - men till extra bra pris. Denna blogg är en E-Bazar för sinnena, om man så vill. Det säljs vare sig fisk eller navelpiercings här, men du kan omöjligt besöka denna basar utan att lämna den med något i påsen.

 

Har ni tänkt på hur mycket el vi använder? Vi använder ju el till snart allt. Och mer blir det med tiden som går. Allt i bilen kräver ju el. Kameror, fönsterhissar, informationen på bilens display och lås, allt kräver ju el. Bara för 30 år sedan var det mesta i bilens funktioner manuella. Man både låste bilen och låste upp den manuellt, liksom man vevade upp och ner fönstren, man hade inga kameror eller GPS. Samma var det hemma; många i Stockholms innerstad har gas i sina spisar, fortfarande men många hade vedspisar ännu för 30 år sedan. Vi låste upp våra dörrar för hand, numera går även dörrlåsen på el, liksom fönster, för att inte prata om alla våra vitvaror och alla datorer, radio- och TV-apparater. Det mesta går helt enkelt på el.

Elinstallationer i Uppsala

Behöver du elinstallationer Uppsala? Har du eget företag, egen restaurang, eller kontor? Då behöver du eldragningar som går efter ditt och personalens behov. Har du någonsin varit med om att ditt internet krånglar? Högst antagligen, annars är du en av de få som inte haft krångel med sitt internet. Skulle det inte vara skönt att bara kunna ringa ett nummer så kommer någon och tar hand om det? Eller hur? På Mellael kan de vara din elpartner, som tar hand om allt som rör elektricitet.

De tänker på miljön

På Mellael tillämpar de miljöprinciper och vill ständigt förbättra och förebygga föroreningar. I sitt arbete har de fokus på energi- och resurseffektivitet och använder bara resurssnåla och förnybara energikällor. Om de kan undviker de kemikalier och genomför riskanalyser då de måste använda kemikalier.

6 okt 2017