5 tips för bästa trappstädning

Bor man i lägenhet i Stockholm så har man säkert sett att det kan bli lite skitigt ibland. Det beror väl mest på att folk inte bryr sig om ifall gemensamma utrymmen blir lite smutsiga. de är ju i allmänhet "någon annans problem" eller hur? Och självklart kan man anlita hjälp för att fixa städning av trapphus och entréer men då vill man ju också ha bra pris på trappstädning. Det får man hos https://smarttrappstadning.se/ som är ett av de bästa företagen i Stockholm på just det där med att städa trappor. Men för dig som vill städa på egen hand så kommer här mina 5 bästa tips.

Mina tips, utan inbördes ordning

  • Se till att du alltid får bort löst grus och smuts genom att sopa först. Man kan givetvis dammsuga, men det brukar vara svårt att hitta elkontakter i trapphus. 
  • Dammtorka lister, fönster och trappräcken innan du börjar med golvytan. Det är lite trist att behöva torka om golven. 
  • Använd rätt rengöringsmedel. Gamla stentrappor mår inte bra av att få riktigt skarpa medel på sig. Jag brukar använda såpa. Det luktar gott och är snällt mot golv. 
  • Ställ ut sopkorgar - Folk brukar använda dem om de ser dem. Ställ en på varje våning om det går. 
  • Be om hjälp. Du bor inte ensam om du har ett trapphus. Prata med dina granna och se om ni kan göra det tillsammans, eller turas om med städningen. 
28 Apr 2020