Kul fakta om antikviteter

Antikviteter är ett föremål eller ett konstverk som är samlarobjekt, och de är vanligtvis gamla och åtråvärda. Ett föremål kan samlas in på grund av dess ålder, skönhet, användbarhet, känslomässiga bekymmer och de unika egenskaper det har. En antikvitet är vanligtvis mer än hundra år gammal.

Ursprungligen hänvisade ordet antikviteter till de förklassiska och klassiska kulturerna i världen, men nu tillämpas det på alla antika artefakter som är över 100 år gamla. Om du råkar samla på antikviteter, kanske du vill veta några av de roliga fakta om dessa samlarföremål.

Den dyraste antikviteten som någonsin sålts var år 2010 i Storbritannien. Det var en Pinner Qing Dynasty Vase och auktionerades ut för £53 000 000. Vasen sägs vara från 1740-talet.

Vi känner alla till Michel Jackson som poppens kung, men lite vet vi att han hade en hobby av att samla antikviteter och hans samling var värd mer än en miljard dollar. Några av hans samlingar inkluderade franska speglar, möbler, porslinsfigurer, etc.

American Philatelic Society (APS) har stött frimärksinsamling från år 1886. Nu är det cirka 34 000 personer från 110 olika länder som är medlemmar i sällskapet. Några av kändisarna som samlade frimärken var Amelia Earhart, Charlie Chaplin, president Franklin D.Roosevelt, John Lennon, drottning Elizabeth, etc. President Franklin D.Roosevelt var så intresserad av att samla frimärken att han till och med ritade skisser av typen av jubileumsfrimärken. som han ville att postverket i USA skulle utfärda i framtiden.

För fransmännen är onsdagen dagen för att sälja alla gamla föremål. De nya bitarna presenteras på torsdag. Så om du letar efter några antika franska speglar så försök att handla på en onsdag.

Den antika venetianska spegeln var så dyr; Kung Henrik VIII och Frankrikes renässanskung Francis var samlare av sådana antika speglar, och det är känt att de spenderar mycket pengar på sådana antika speglar. Den antika venetianska spegeln sägs kosta lika mycket som en aristokrats hem skulle kosta eller kostnaden för ett örlogsfartyg.

Den franske kejsaren Napoleon III:s hustrus smaragd- och diamanttiara var också en av de dyraste antikviteterna som såldes. Den såldes år 2011 på Sotheby.

Mexikanerna använde några av de första modespeglarna under 4000 f.Kr. Under det första århundradet skapade romarna en rudimentär spegel som är gjord av glas och har en metall på baksidan.

5 Apr 2023