Åtelkamera för aktivt uteliv

Vad är en åtelkamera? Vet du inte det är du inte ensam om det. Jag visste inte heller vad det var förrän jag köpte en. Det var när vi ville se vilka djur som smög sig in i vår trädgård och käkade upp alla äpplen, tulpaner och rönnbark, som vi skaffade en åtelkamera och satte upp den vid husväggen. Då såg vi rådjuren som var inne och snappade åt sig både äpplen, bark och blommor. De vågade sig ju inte fram när vi var hemma, men så fort vi var bortresta passade de på.

Åtelkamera kan skydda din bostad

En åtelkamera är som en vanlig kamera, men den aktiveras automatiskt så fort något, eller någon rör sig framför kameran. På så sätt kan man fånga äppeltjuvar på fyra fötter, men även inbrottstjuvar på två fötter. Att sätta upp åtelkameranpå husväggen märkte vi var ett bra sätt att få inbrottstjuvar att hålla sig borta. Hade de gått in hade vi haft beviset på film. Nu gjorde de inte det, och det är vi tacksamma för. Däremot hade inte grannarna samma tur som oss. Så lyckans oss som hade en åtelkamera!

Passar till många olika saker

En åtelkamera kan användas till väldigt många olika saker. Den som jagar kanske vill veta var djuren rör sig. Då kan kameran hjälpa till att fånga upp var i skogen de rör sig, så är det lättare för jägaren att dyka upp där djuren är. Kameran är också mer diskret än en vanligt kamera och kan sättas upp var som helst, i ett träd, i en koja eller var man nu vill ha den.

12 Sep 2017