Behöver du snabba på fakturorna?

Vet du om att du inte behöver vänta på att dina kunder ska betala de fakturor du har skickat ut? Du kan faktiskt sälja dina fakturor och få pengar direkt. Det låter nästan för bra för att vara sant men faktum är att det är en väl beprövad metod att öka sin likviditet på ett effektivt sätt. Det kan komma tillfällen för alla företag då man snabbt behöver få in kontanta medel i kassan, att de kundfordringar man har inte kommer att vara inne på kontot i rätt tid och då är det skönt att veta att det finns en lösning som kan hjälpa en att komma förbi detta.

Hur funkar det?

Det är faktiskt ganska enkelt, man kontaktar ett företag som köper fakturor och skriver ett avtal med dem. Arbetsgången blir ungefär såhär:

  1. Avtal skrivs och du får inloggningsuppgifter på deras sida så du kan följa alla fakturor.
  2. En kreditbedömning görs på den kund vars faktura du vill sälja.
  3. Faktura skapas och sänds ut till er kund.
  4. Utbetalning till ert konto sker inom 2 dagar från det att fakturan köpts.
  5. Påminnelser och eventuella inkassokrav sköts av de som köpt fakturan, de svarar också på frågor gällande fakturan från er kund.

Du kan hela tiden, genom din inloggning, följa med i hela processen och slipper själv att ta hand om alla de problem som kan uppstå. Det är ett mycket bra sätt att lösa tillfälliga likviditetsproblem och dina kunder påverkas inte av detta på något sätt utan kan fortsätta handla av er precis som innan. 

12 Dec 2016