När det handlar om lyft på säkert sätt

Inom vissa yrken så krävs det att man vet hur man ska jobba på ett säkert sätt. Om du jobbar med liftar och befinner dig på höga höjder, så är det därmed bra att gå en liftutbildning. En liftutbildning ger dig de kunskaper du behöver för att kunna jobba på ett säkert sätt.

Den som jobbar som arbetsledare, skyddsombud eller användare av mobila arbetsplattformar måste vara medveten om vilka risker som finns. Det innan man börjar arbeta. Går man då en liftutbildning så kan man lära sig att bedöma dessa risker. Detta är en kurs som baseras på de lagar och förordningar som behandlar arbete med lift. Det innebär alltså bland annat arbetsmiljölagen, föreskrifter, förordningar och standarder. 

Du får bra kunskaper

Går du en liftutbildning så kommer du att få kunskaper som vad det finns för olika sorters liftar samt hur de ska användas på rätt sätt. Andra saker är att lära sig ur liftarna är uppbyggda, och hur man handhar dem på rätt sätt. Det sker varje år flera liftolyckor och det gör att personer skadas och ibland även omkommer. När man tar en sådan här utbildning, så kommer du att vara medveten om riskerna, samt att arbeta för att minska dessa risker. Du ska kunna bli en säker liftförare med hjälp av att få dessa kunskaper. 

Tänk även på att använda skyddsutrustning i ditt dagliga arbete samt att du använder dem på rätt sätt. Det är även det viktigt!

20 Apr 2018