Sjalen

Sjalen är ett tygstycke som använts sedan urminnes tider för att klä och dekorera oss. Än i dag är sjalen en av våra mest flexibla accessoarer. Åker man till Mellanöstern och Sydostasien och går på basar så kommer man att stöta på stånd efter stånd med vackra sjalar och scarves. Bäst är sjalar i naturmaterial som bomull, silke och kashmir.

Som en indisk marknad - fast bättre

Jag stötte på en webbutik här för leden som specialiserat sig på just sjalar. Mala Alisha heter butiken och redan vid namnet är jag såld, så vackert! Mala Alishas sjalar är tillverkade i de lyxigaste materialen och framställs i de vackraste mönster. Att klicka runt bland deras sjalar är nästan som att gå omkring på en marknad i Indien.

Nu är ju vintern i antågande och jag har gjort en inventering av mina vintersjalar hemma och jag tror faktiskt att det finns plats för en eller två nya sjalar till samlingen. Det finns inget bättre än att ha en lyxig sjal att vira in sig i om vintern, dessutom så kompletterar en vacker sjal vilken tråkig vinteroutfit som helst. 

En sjalgarderob

Förutom sjalar är mössor och vantar riktiga favoriter om vintern, dessa accessoarer gör ofta hela skillnaden för en outfit. Jag brukar inte lägga några stora pengar på jackor, men desto mer på dessa "tillbehör". Jackan måste vara neutral och varm, sedan får sjalar, vantar och mössa göra resten av jobbet. På det viset blir det ju lättare också att variera sig på daglig basis.

2 Oct 2018