Skaffa en hjärtpryl

Varför inte skaffa sig en hjärtpryl? Du vet, en hjärtstartare. Jag kom att tänka på det häromdagen när jag såg ett klipp på Youtube som handlar om hur man kan rädda liv. Jag har en kompis som har ett hjärta som inte är bra. Han har ett hjärta som inte tål att han ansrtänger sig, och det fick han veta av en slump. Vi var ett gäng på min skola som skulle gå på gymmet. Eftersom vi går räddningslinje på gymnasiet, testade vi EKG, och annan pulsmätning. Ganska snabbt märkte vi att min kompis inte hade en vanlig puls. Han gick till doktorn som gjorde en undersökning av honom och hans hjärta. Som tur var fick han veta att han inte skulle anstränga sitt hjärta. Hade det inte hänt hade hans hjärta kunnat stanna på gymmet, utan att någon hade fått veta varför.

Inte svårt skaffa hjärtstartare

Det är inte alls svårt att skaffa en hjärtstartare på nätet. Det är bara ett knapptryck bort. På hearty.se finns det olika sorters hjärtprylar. Man kan bara välja don efter person och det du vill. Dessutom finns det hjärt- och lungräddningsutbildning, om man känner sig osäker på hur man ska göra med hjärtprylen. Det borde ju vara allmän plikt att kunna rädda en människa som har ett hjärta som slutat slå. I alla fall om du frågar mig.

Alla borde ha en hjärtpryl hemma

Så nu är det bara att skaffa en hjärtpryl. Gör som jag, jag har skaffat en på hearty.se. Efter det här känner jag mig säker, om nu något skulle hända så vet jag i alla fall lite mer hur jag ska göra, och slipper ha hjärtat(!) i halsgropen. Kolla in klippet också, det kan rädda liv!

14 Jun 2017