Om strömmen går

Ström är vårt nya livselixir. Förr var det triviala saker som mat och vatten men idag är det mycket svårare att leva utan ström än näring. Så känns det i alla fall. Har du upplevt att strömmen går hemma någon gång? Så otroligt handikappad man blir! Inget internet. Inget ljus. Ingen TV. Kan inte laga mat. Det är förfärligt. Vi har det ganska bra här i Sverige för strömavbrott är trots allt ganska ovanliga, men det skadar inte att ha en back-up.

Förebyggande åtgärder

Själv har jag skaffat en så kallad växelriktare som fungerar som ett enormt batteri. De flesta köper en växelriktare för att ha i verkstaden, på båten eller i husvagnen, men jag har den här hemma om ifall att strömmen en dag går, så att jag ska slippa lida för mycket. Vissa kanske tycker att det är "extremt" beteende, men det rör mig faktiskt inte i ryggen. Jag har ett lager konserverad mat och buteljerat vatten i källaren också. Man vet ju faktiskt aldrig!

Det finns ju ändå ganska mycket som kan hända. Vädret, till exempel, blir ju allt mer opålitligt för varje år som går. Och så cirkulerar ju ryssen både över våra huvuden och under vattenytan då och då. Egentligen är det svårt att veta vad man bör vara mest orolig för. En psykolog hade väl sagt att man inte ska vara orolig alls, men det är ju alltid så lätt att säga! Jag är nog mest orolig för vädrets makter faktiskt. Det känns bra att ha vidtagit vissa åtgärder så att man klarar sig ett tag. 

15 Oct 2018